LIVSMOD – find vej i din sorg, et håbefuldt sorgværk
’LIVSMOD – find vej i din sorg’ er først og fremmest en håndsrækning til den, der har mistet et menneske tæt på, men også for den, der gerne vil støtte et menneske i sorg. Som en rød tråd gennem bogen løber min egen historie om at miste en søn. Bogen er opbygget, så læseren kan plukke i mange temaer og perspektiver på sorg og i konkrete forslag. For eksempel hvordan man kan hjælpe til at udholde den dybe sorg, finde ro i krop og sind, mærke sig selv og tackle sit forandrede liv, skabe ritualer for den mistede og få den dybeste sorg til at gå hånd i hånd med håbet om en fremtid med mening og glæde.
Se indholdsfortegnelsen og læs de første sider her på forlagets hjemmeside.
Bag den grafiske tilrettelæggelse står bogdesigner Maria Lundén.
April 2021, forlaget Eksistensen
Vejledende pris: 249,95 kr. Køb bogen direkte fra forlaget eller der, hvor du plejer at købe dine bøger.
Rum til at arbejde
I 2009 skrev jeg brugsbogen Rum til at arbejde (Børsens Forlag). Den handler om at skabe de rigtige fysiske og mentale rammer for sit arbejde som mikrovirksomhed, og den er målrettet både nystartede iværksættere og garvede selvstændige, hvis primære arbejdsredskab er computeren.
Bogen kan bruges som tjekliste, så du som selvstændig kan tage aktivt stilling til en række områder, der kan være kritiske for, om du får succes med din virksomhed og bevarer arbejdsglæden; fra overvejelser om de fysiske rammer, netværk eller risikoen for isolation og stress, til hvordan du sørger for at give sig selv opladningspauser, indstiller dine kontormøbler og plejer sit fysiske og psykiske velvære.
Læs mere om Rum til at arbejde og om emner med relation til den på min blog, der ligger på Mikrobusiness.dk samt i Erhvervsbladet 18/9 2009, der den dag bragte to artikler med relation til bogen.
Læs artiklen: Sådan får du udbytte af dit netværk (Pia Jønsson i Ingeniøren, 2013)
Bogen kan købes ved henvendelse hos METAFOR for 100 kr.
Billedbørnebogen
Bogvennen 2008-2009, Børnebilledbogen – indblik og udsyn, er redigeret af Kirsten Bystrup, Christian Kaaber, Maria Lundén og Pia Jønsson, der også har skrevet fem af bogens kapitler. Børnebilledbogen er udgivet af Forening for Boghaandværk, som har udsendt sin årbog siden 1890.
Hvad karakteriserer den danske billedbog i dag? Hvilke traditioner bygger den på? Hvilke håndværksmæssige overvejelser ligger til grund, når man skal lave en børnebog? Hvordan arbejdes der med billedbøger uden for Danmarks grænser? Hvad gør illustratorer, forfattere og redaktører for at videreudvikle og forny billedbogen? Disse og mange andre spørgsmål giver forskere, formidlere, illustratorer og brugere af billedbøger deres bud på i bogen, der blandt meget andet også rummer et hidtil ukendt værk af Ole Lund Kirkegaard.
Bogvennen 2008-2009: Børnebilledbogen – indblik og udsyn er på 280 sider og gennemillustreret i farver. Bogen koster 228 kroner og kan bestilles på www.boghaandvaerk.dk.
Læs anmeldelse i Weekendavisen, 15/1201
Nordic Bookbinding 2013
Nordic Bookbinding 2013 er udgivet af Foreningen Danske Design Bogbindere i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek. Ud over at præsentere de udstillede værker foldes bogbinderfaget ud gennem interviews og visuelle fortællinger for at belyse værdien af den håndindbundne bog og dens muligheder for at overleve i en digitaliseret verden.
REDAKTION OG KONCEPT
Marianne Lund Petersen, Maria Lundén og Pia Jønsson
GRAFISK DESIGN
Maria Lundén
TEKST
Pia Jønsson
Nordic Bookbinding kan desuden købes for 125 kr. på Det Kongelige Biblioteks webshop
Nordic Bookbinding 13 er udtaget til at være et af årets bedste bogarbejder.
Den digitale bog
- fra papir til pixels
Den digitale bog – fra papir til pixels handler om, hvad der sker med bogen, når den skifter medie. Både den skønlitterære, undervisningsbogen, ordbogen – og den, der er vanskelig at genrebestemme. Hvad den digitale bog er rundet af, og hvordan den ligner eller adskiller sig fra den trykte bog. Om hvordan digitaliseringen ændrer den måde, vi oplever og læser bøger på, og om den digitale bogs kvaliteter og udfordringer. Om bibliotekernes nye rolle med e-bøgernes udbredelse. Om nye måder at distribuere og sælge digitale bøger på. Og om nye tiltag, der skal sætte skub i udviklingen af digitale historier. Alt sammen formidlet i ord og billeder af forskere, kunstnere og fagfolk med fingeren på den digitale puls anno 2015.
Med udgivelsen af Den digitale bog – fra papir til pixels ønsker Forening for Boghaandværk at yde et unikt og værdifuldt dansk bidrag til beskrivelsen af de seneste års udvikling af bogen som medie. Den tværfaglige og æstetiske tilgang gør udgivelsen relevant for såvel bogbranchen, bibliotekarer og mediefolk som for studerende og læsere i al almindelighed med interesse for bogens udvikling.
Den digitale bog – fra papir til pixels er den første danske udgivelse af sin art, der søger at favne feltet bredt og alment tilgængeligt.
Den digitale bog – fra papir til pixels er udgivet både som trykt bog på papir og som e-bog.
UDGIVER
Forening for Boghaandværk, 2015
REDAKTION
Pia Jønsson, Christian Kaaber
GRAFISK TILRETTELÆGGELSE
Trine Rask