top of page
SKYER-kopi.jpg
Individuelle sorgsamtaler

Individuelle sorgsamtaler

Individuel sorgvejledning er for dig, der har mistet et menneske tæt på, og som har brug for støtte til at forsone dig med dit forandrede liv i et fortroligt rum. Som sorgvejleder kan jeg facilitere, at du kan finde din personlige vej i sorgen og håb for en meningsfuld fremtid. Samtalerne kan foregå i mit hjem i Birkerød eller på gåture rundt i Nordsjælland eller København, og vi aftaler undervejs, hvor mange gange, vi skal mødes. Hvert møde varer typisk omkring 1 time. 
Du kan have mistet for nylig eller for mange år siden, have mistet en eller flere. Din sorg kan være præget af komplicerede følelser eller stå skærende ren. Den kan fylde det hele eller nage, så du har svært ved at integrere den i dit forandrede liv.

Du kan få et indtryk af min måde at arbejde på i læseprøven til min bog ’LIVSMOD – find vej i din sorg’ her på forlaget Eksistensens hjemmeside. Kontakt mig på mail eller telefon, hvis du vil høre mere om muligheden for individuelle sorgsamtaler. 

BLAD-vand_1000px.jpg
Ventesorgsgruppe

Ventesorgsgruppe

Gruppen for pårørende i ventesorg giver dig mulighed for at dele dine tanker og følelser med andre i samme situation i et fortroligt rum. Vi mødes seks fredage 2 timer ad gangen fra kl. 15-17. 

Sorggruppen har max 8 deltagere, og vi mødes i Pia Jønssons hyggelige køkken i Birkerød, 5 minutters gang fra stationen. 

 

At være pårørende til et menneske, der er langvarigt ramt af en dødelig sygdom, er overordentligt belastende. Uvisheden om, hvad fremtiden vil bringe kan synes ubærlig, og du kan føle dig magtesløs over for de forandringer, du ikke kan forhindre, men skal finde styrke til at leve med. Du frygter at miste et elsket menneske, og dine følelser kan svinge fra vrede og opgivenhed til taknemmelighed og håb.

Hvis du er pårørende til en, som pludselig er forsvundet, er det tilsvarende belastende. Hver gang telefonen ringer er følelserne blandede – du både frygter og håber, at der er nyt. Det er opslidende konstant at være i alarmberedskab og kan føles meget ensomt. 


Gruppen faciliteres af sorgvejlederne Pia Jønsson og Birgitte Behrendt. Pia har skrevet bogen ”Livsmod – find vej i din sorg”, baseret på tabet af hendes 22-årige søn. Pia er også cand.mag. i litteratur og film og uddannet instruktør i blid, afspændende yoga for mennesker ramt af stress.

Birgitte har skrevet ”Ventesorg – at leve i uvished” inspireret af den ventesorg hendes familie levede med i mange år, da hendes bror forsvandt sporløst. Birgitte har en administrativ uddannelse inden for kommunikation og HR samt er uddannet stresscoach. Læs mere på ventesorgen.dk

 

DATOER: 2023: 1/12, 15/12, 2024: 12/1, 26/1, 9/2, 23/2
PRIS: 4.000 kr., der betales før første mødedato.

Der bliver serveret kaffe/te, kage og frugt undervejs.

Ring eller skriv til Birgitte: 26733267, mail birgitte@behrendt.dk eller Pia: telefon: 21943206, mail pia@metafor.dk for at høre mere. 

ventesorggruppe_1000px.jpg
Sorggruppe

Sorggruppe

Du kan føle dig alene med din sorg, og det kan samværet med andre, der også har mistet, hjælpe til at modvirke. Her får du mulighed for at sætte ord på det sværeste og hjælp til at åbne dig for, at din sorg kan gå hånd i hånd med håbet om en meningsfuld fremtid. I sorggruppen kan møde du mennesker, du kan spejle dig i og lade dig inspirere af, og du vil opleve, at reaktioner på sorg er vidt forskellige, og at der ikke er én rigtig måde at sørge på. At sorgen er så stor og dyb, som den opleves af den enkelte. At sorgen ikke er noget, vi skal have til at gå over, men må lære at leve med på en måde, så den ikke står i vejen for det fremtidige liv. Jeg laver sorggruppeforløb over 6 gange med 4-6 deltagere i mit hjem i Birkerød. Møderne varer 1 ½ - 2 timer. Vi indleder hver gang med at tænde et lys for vores mistede, og alle får mulighed for at tale om deres tab i en fortroligt rum. Møderne tager form af dine og de andres aktuelle behov, og jeg vil undervejs introducere temaer og små øvelser, der matcher dette. Du kan få et indtryk af min måde at arbejde med sorg på i læseprøven til min bog ’LIVSMOD – find vej i din sorg’ her på forlaget Eksistensens hjemmeside.

Kontakt mig på mail eller telefon, hvis du vil høre mere om muligheden for at deltage i en sorggruppe. 

Sorggrupper med yinmind yoga i Brorsons kirke på Nørrebro

Et sorggruppeforløb i Brorsons Kirke er for dig, der gerne vil kombinere samtale med andre i sorg med afspændende yoga. Jeg laver 2-4 sorggruppeforløb om året sammen med præsten i Brorsons Kirke, Nicolaj Stubbe Hørlyck. Hver gruppe har højst 10 deltagere, og vi mødes 2 ½ time hver gang. Fortrolighed er en selvfølge. Vi indleder hvert møde med at tænde lys for vores mistede. De første gange går med, at alle fortæller om sig selv og relationen til den, de har mistet. Derefter introducerer vi forskellige temaer og små øvelser, men ellers tager det enkelte møde form af det, deltagerne har behov for at tale om netop den dag.

Se mere her på Brorsons Kirkes hjemmeside.

Vi har desværre ofte venteliste til vores forløb.

PAEON-drysser_1000px.jpg
Brorsons-sne-i-loft_1000px.jpg
Soggruppe med yinmind yoga i Brorsons kirke
Sorggruppe – Samtale og krop i Apostelkirken

Sorggruppe – Samtale og krop i Apostelkirken på Vesterbro

Gruppen giver dig mulighed for at dele din historie, dine oplevelser, følelser og erfaringer. Samtale med andre mennesker om deres tanker, tvivl og håb kan virke forløsende - også selvom deres tab er et andet end dit. Det foregår i et forum, hvor der er god tid til at tale om det, der er vigtigt for dig, og som måske er svært at sige andre steder. Rummet er fortroligt, og du skal være indstillet på at være med til at holde den fortrolighed. 
Sorg sætter sig både i krop og sjæl. I kroppen kan du måske opleve spændinger, smerter og fysiske ubalancer. Vi arbejder med åndedrættet som et beroligende anker gennem statiske stræk og langsomme bevægelser, der hjælper til, at du slipper spændinger og slapper af.

Du behøver ikke at være en ørn til fysisk aktivitet for at kunne være med. Læs mere på Apostelkirkens hjemmeside

voksende planter
Tilbage til top
bottom of page